Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs

Skip Navigation Links.
Välj program
Antal biljetter
Betala
Bekräftelse
Visas nu:218träffar22sidor
Rensa filtreringen

Gröndal – från kåkstad till tvärbanestad

Datum och tid 2017-05-30   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Vi vandrar i Gröndal, en tidigare litet ruffig och avlägsen förort som på senare tid alltmer förenats med innerstaden. Gröndal är en av Stockholms första förorter. Stadsdelen har utvecklats kontinuerligt från kåkstad till ett område med egen profil och närhet till övriga staden, inte minst sedan tvärbanans tillkomst. Guide: Klas Lundkvist, antikvarie. Tillgänglighet: På grund av branta backar är vandringen inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Joggvandring i hälsans spår

Datum och tid 2017-05-31   18:00 - 19:45
Mer Stäng
Vi joggar i lugn takt genom sjukvårdens historia på Kungsholmen och läser av tidens vårdideal i byggnadernas arkitektur. Löpturen är cirka 6 kilometer lång och avslutas med en slutspurt för den som vill. Guide: bebyggelseantikvarie Sebastian Ulvsgärd Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Bland munkar, gillen och grälsjuka grannar

Datum och tid 2017-05-31   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Stadsvandra med Medeltidsmuseet och upptäck Stockholms tidiga historia. I Gamla stans gränder, på husfasader och bland gatstenar hittar vi ledtrådar till livet i medeltidens Stockholm. Under vår vandring möter vi stadens invånare och besökare. Vi hör berättelser om vardag och fest, gudfruktighet och obarmhärtiga straff. Och så lär vi lär oss några nya skällsord. Guide: Elisabet Rydh, museipedagog Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Litterär ångbåtstur i Mälaren

Datum och tid 2017-06-01   18:00 - 21:00
Mer Stäng
Följ med ombord på en kvällstur med s/s Mariefred och hör om aktuella böcker från Stockholmia förlag. Tre författare presenterar sina böcker som säljs till specialpris under kvällen. På båten finns kafé och restaurang. Tillgänglighet: Detta program är inte tillgängligt för personer med rullstol eller barnvagn.
Mer info på websidan

Asplund’s masterpiece: Stockholm City Library

Datum och tid 2017-06-02   14:00 - 15:30
Mer Stäng
Now open for tours: one of Stockholm’s architectural gems, Gunnar Asplund’s City Library.Asplund was in the midst of planning the building just as a new architectural style, the Modernism was rising; here we can see traces in the transition from the earlier styles national Romanticism and Neoclassicism. Tour guides (info at the date section): Eva Larsson, Architectural curator; Petra Adolfsson, Ethnologist/Art historian Accessability: the tour is accessible for strollers and wheelchairs
Mer info på websidan

Asplunds pärla: Stadsbiblioteket

Datum och tid 2017-06-02   16:00 - 17:30
Mer Stäng
Lär känna klassikernas klassiker inom svensk arkitektur: Gunnar Asplunds stadsbibliotek. Stadsbiblioteket vid Sveavägen invigdes 1928 och blev snabbt en arkitektonisk ikon. Under tiden som byggnaden projekterades var en ny stil på väg: modernismen. Gunnar Asplund influerades av det nya, men drag av de tidigare stilarna nationalromantik och nyklassicism finns kvar. Förutom själva byggnaden stod Asplund även för inredningen. Till sin hjälp hade han av några av tidens största konstnärer. Själv formgav han bland annat utlåningsdiskar, lampor och möbler. Under visningen får du upptäcka Asplunds alla detaljer som ger upplevelsen av byggnaden en särskild klang och fortsätter att fascinera. Guider (se info vid datum): Eva Larsson, byggnadsantikvarie och Petra Adolfsson, etnolog och konstvetare. Tillgänglighet: Visningen är tillgänglig för barnvagn och rullstol
Mer info på websidan

Fikavandring

Datum och tid 2017-06-02   17:00 - 18:30
Mer Stäng
En kulturhistorisk vandring för alla kaffeälskare. Claes Rålamb var den första svensk som provsmakade kaffe år 1657. Nu dricker vi i Sverige näst mest kaffe i världen per person och det finns ett världsomspännande utbud av kaffedrycker i staden. På denna fikatur möter vi kaffet i Stockholms sociala miljö, där kaffet står i centrum med sin historia och kultur. Vi låter doften av kaffe föra oss runt bland kända och okända kaféer och för länge sedan bortglömda pärlor. Vi får höra om kaffets status som bot mot huvudvärk och om kaffe som orsak till huvudvärk. Varför drack man på fat? Varför var kaffet förbjudet under delar av 1700-talet? De som vill kan avsluta vandringen med att fika tillsammans på något trevligt ställe (ingår ej i biljettpriset). Tillgänglighet: Det går bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.
Mer info på websidan

Millennium #millenniumtour

Datum och tid 2017-06-03   11:30 - 13:30

Råttorna i Gamla Stan

Datum och tid 2017-06-03   15:00 - 16:30
Mer Stäng
En historisk och humoristisk vandring som följer en råttfamiljs jakt på bostad i Gamla stan. Vandringen utgår från boken ”Familjen Ratzbergers guide till Gamla stan” av Gudrun Wessnert (med illustrationer av Magda Korotynska) som handlar om råttfamiljen Ratzbergers öden och äventyr när de letar efter en ny bostad bland de gamla husen. Guide: Gudrun Wessnert, författare och museipedagog Tillgänglighet Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol, förutom i Svartbrödraklostrets källare.
Mer info på websidan

Världsarvet Skogskyrkogården

Datum och tid 2017-06-04   10:30 - 12:00
‹‹  1 2 3 4 5  ...  ›› 218 träffar på 22 sidor
Avbryt

Filtrera din sökning

  • Program
    select
  • SpråkNollställ gjorda val