Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs

Skip Navigation Links.
Välj program
Antal biljetter
Betala
Bekräftelse
Visas nu:70träffar7sidor
Rensa filtreringen

Kvinnliga rum i Södra Ängby

Datum och tid 2017-04-24   18:00 - 19:30
Mer Stäng
I denna vandring tittar vi på funkisstaden Södra Ängby från en kvinnlig horisont och gör nedslag på några platser i området som varit viktiga för både kvinnor och barn. Guide: Susanne Höglin, antikvarie Tillgänglighet: Det går bra att ta sig fram med rullstol eller barnvagn.
Mer info på websidan

Gröndal – från kåkstad till tvärbanestad

Datum och tid 2017-04-25   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Vi vandrar i det som för inte så länge sedan var en litet ruffig och avlägsen förort men som på senare tid alltmer förenats med innerstaden. Gröndal är en av Stockholms första förorter. Stadsdelen har utvecklats kontinuerligt från kåkstad till ett område med egen profil och närhet till övriga staden, inte minst sedan tvärbanans tillkomst. Guide: Klas Lundkvist, antikvarie. Tillgänglighet: på grund av branta backar är vandringen inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Guldkorn ur Fogelströms samling

Datum och tid 2017-04-26   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Fogelström egna böcker, fotografier, bilder, kartor, pressklipp och kartotek finns sedan 1999 i Stadsmuseets samlingar. Tre föreläsare berättar och visar delar av samlingen utifrån sitt yrke: Sören Lindström, bibliotekarie; Petra Nygård, arkivarie; Mariann Odenhall, antikvarie. Tillgänglighet: Det går bra att komma fram med rullstol eller barnvagn, personal tar emot utanför Palermogatan 23.
Mer info på websidan
Fåtal platser kvar

Bland munkar, gillen och grälsjuka grannar

Datum och tid 2017-04-26   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Stadsvandra med Medeltidsmuseet och upptäck Stockholms tidiga historia. I Gamla stans gränder, på husfasader och bland gatstenar hittar vi ledtrådar till livet i medeltidens Stockholm. Under vår vandring möter vi stadens invånare och besökare. Vi hör berättelser om vardag och fest, gudfruktighet och obarmhärtiga straff. Och så lär vi lär oss några nya skällsord. Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Norrjudar och söderjudar: Södermalm

Datum och tid 2017-04-27   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Teologie doktor och lektor David Fischer tar oss med på vandringar i det judiska Stockholms historia. Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Om kriget kommer

Datum och tid 2017-04-28   17:00 - 18:15
Mer Stäng
Följ med till kalla krigets Stockholm och besök ett underjordiskt bergrum med ledningscentral och skyddsrum. Under kalla kriget levde människor med hotet om kärnvapenkrig. I Stockholm skapades en mängd bergrum, utrustade för att kunna skydda viktiga samhällsfunktioner i händelse av en kärnvapenattack. Många av de underjordiska bergrummen finns kvar än idag, ofta med nya funktioner. I denna vandring får du veta mer om de hemliga anläggningarna samt besöka den tidigare ledningscentralen Pionen under Vitabergsparken, som idag fungerar som serverhall för företaget Bahnhof. Guide: Per Olgarsson, byggnadsantikvarie: Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn på grund av trånga utrymmen.
Mer info på websidan
Fullbokat

Epsteins Gamla stan

Datum och tid 2017-04-30   13:00 - 14:30
Mer Stäng
Journalisten Lars Epstein tar oss med på en historisk resa från medeltid fram till våra dagar. Vandra runt i Gamla stans gränder, ner i dominkanermunkarnas medeltida källare, förbi sprängda statyn intill Carl Larssons födelsehus, in på ett par gamla gårdar och hör storyn om hur gamla stan räddades från total utplåning plus lite annat smått och gott från nu och då. Tillgänglighet: Vandringen är inte tillgänglig för personer med rullstol eller barnvagn på grund av backar och branta trappor.
Mer info på websidan

Aspudden från torp till hipp närförort

Datum och tid 2017-05-01   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Följ med på en historisk vandring genom platsens olika skepnader och bruk fram till dagens attraktiva bostadsområde. Guide: Michael Ketzel, museipedagog Tillgänglighet: Det går bra att ta sig fram med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Folkhemmet i Årsta

Datum och tid 2017-05-02   18:00 - 19:45
Mer Stäng
Följ med på en vandring i det moderna Årsta. Se hur folkhemmets idéer tog sig uttryck i stadsbyggnad och arkitektur. Guide: byggnadsantikvarie Eva Larsson Tillgänglighet På grund av backar är tillgängligheten begränsad för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan

Bland munkar, gillen och grälsjuka grannar

Datum och tid 2017-05-03   18:00 - 19:30
Mer Stäng
Stadsvandra med Medeltidsmuseet och upptäck Stockholms tidiga historia. I Gamla stans gränder, på husfasader och bland gatstenar hittar vi ledtrådar till livet i medeltidens Stockholm. Under vår vandring möter vi stadens invånare och besökare. Vi hör berättelser om vardag och fest, gudfruktighet och obarmhärtiga straff. Och så lär vi lär oss några nya skällsord. Turen avslutas med ett besök i Svartbrödraklostrets källare där vi får höra om ett och annat mirakel. Denna vandring i Gamla stan har blivit en klassisker och går nu för sextonde året i rad. Guide: Karl Pettersson Tillgänglighet: vandringen är inte tillgänglig för personer med barnvagn eller rullstol.
Mer info på websidan
‹‹  1 2 3 4 5 6 7  ›› 70 träffar på 7 sidor
Avbryt

Filtrera din sökning

  • Program
    select
  • SpråkNollställ gjorda val